buitenland

Medvedev wil ‘nieuwe Koude Oorlog’ sussen

13 februari 2016Leestijd: 1 minuut

MNCHEN (ANP) – Rusland en het Westen moeten de nieuwe Koude Oorlog waarin ze zijn verwikkeld geraakt een halt toe roepen. Dat zegt de Russische premier Dmitri Medvedev. Het vertrouwen moet volgens Medvedev onvoorwaardelijk worden hersteld, hoe moeilijk dat ook is.

,,De betrekkingen tussen de Europese Unie en Rusland zijn bedorven”, zei Medvedev op de Veiligheidsconferentie in München. Hij beschuldigde het Westen ervan te zinnen op een omsingeling van Rusland en zinspeelde zelfs op een derde wereldoorlog. ,,Kan het echt zo zijn dat we nog een derde wereldwijde schok nodig hebben om te begrijpen hoe noodzakelijk samenwerking en niet confrontatie is?”

De toestand is ernstig, maar volgens Medvedev nog wel rooskleuriger dan een jaar of veertig geleden. ”Ik ben er zeker van dat we wijzer, ervarener en verantwoordelijker zijn dan toen.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.