buitenland

Medvedev noemt EU-migrantenpolitiek blunder

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP) – De Europese vluchtelingenpolitiek is een kolossale fout. Hij bedreigt de identiteit van Europa en speelt de rechtse partijen in de kaart. Dat heeft de Russische premier Dmitri Medvedev gezegd in een interview met het Amerikaanse tijdschrift TIME.

,,Het komt mij voor dat de Europese Unie een gijzelaar van haar eigen onevenwichtige migratiepolitiek is geworden”, aldus Medvedev. ,,Om eerlijk te zijn, ik heb medelijden met Europa.”

De vluchtelingencrisis speelt volgens de Russische premier de rechtse populisten in de kaart. Niet omdat de mensen de rechtse ideologie omhelzen, maar omdat een miljoen vluchtelingen een bedreiging voor de arbeidsmarkt betekenen. De arbeiders van Europa zijn bang voor hun banen aangezien de migranten veel goedkoper arbeidskrachten zijn.

Het verwijt dat Rusland met de crisis stemming wil maken, wees Medvedev van de hand. ,,Wij willen zeker geen munt uit de situatie slaan”, aldus de premier, ,,we signaleren slechts het gevaar.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.