buitenland

Macedonië verstevigt grenshek Griekenland

08 februari 2016Leestijd: 1 minuut

SKOPJE (ANP) – Macedonië verstevigt het in november opgerichte hekwerk aan de grens met Griekenland. Soldaten zijn maandag bij de grensovergang Gevgelija begonnen direct bij de bestaande grensafzetting een nieuw hek te maken met gaas en prikkeldraad, berichten Macedonische media.

Het nieuwe hek moet 37 kilometer lang worden. Zondag werden volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken meer dan 2800 vluchtelingen en migranten geregistreerd die op weg waren naar Oostenrijk en Duitsland.

Oostenrijk wil dat Griekenland de buitengrens van de Schengen-zone met Turkije beter bewaakt. Gebeurt dat niet, dan wil het de grens tussen Griekenland en Macedonië door politieagenten en militairen van de Europese Unie laten bewaken. Minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz voert daarover overleg met verschillende Balkanstaten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.