buitenland

‘Levens in gevaar als WHO niet hervormt’

08 februari 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/RTR) – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moet snel hervormen om beter te kunnen reageren op noodsituaties. Doet ze dat niet, dan zullen mogelijk duizenden mensen onnodig omkomen. Dat staat in een rapport van een commissie van de Verenigde Naties die onderzoek deed naar de WHO, naar aanleiding van de ebolacrisis die in december 2013 begon in West-Afrika. Het rapport moet nog officieel worden gepubliceerd.

Volgens de commissie is ,,dit mogelijk de laatste kans om ervoor te zorgen dat de WHO bij machte is” om in de toekomst effectief te reageren op een gevaar voor de volksgezondheid. ,,Het grote risico van gezondheidscrises wordt ruim onderschat en de voorbereiding erop en de capaciteit om erop te reageren is ernstig onder de maat. Als de WHO niet succesvol wordt hervormd, zal de volgende grote pandemie duizenden levens eisen die gered zouden kunnen worden”, schrijven de opstellers van het rapport.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.