Flatgebouw ingestort door aardbeving Taiwan

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

TAIPEI (ANP) – Een aardbeving heeft zaterdag een flatgebouw van 17 verdiepingen in de Taiwanese stad Tainan doen instorten. Ook andere gebouwen liepen schade op door de beving, die volgens de eerste metingen een kracht had van 6,4. De brandweer meldde dat 123 mensen zijn gered. Over mogelijke slachtoffers hebben de autoriteiten nog niets bekendgemaakt.

De beving in het zuiden van het Aziatische land deed zich relatief dicht aan de oppervlakte voor, op een diepte van ongeveer 10 kilometer, stelde de Amerikaanse geologische dienst USGS. Een tsunami bleef uit, maar aanzienlijke materiële schade is er in ieder geval.

In Tainan wonen bijna 2 miljoen inwoners. De stad ligt enkele tientallen kilometers van het epicentrum. Hulpdiensten zijn er massaal uitgerukt en het stadsbestuur heeft een rampenteam gevormd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.