buitenland

Extremisten doden burgers in Congo

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BENI (ANP) – Bij een aanslag van islamitische extremisten in het oosten van Congo zijn zeker zestien mensen om het leven gekomen. Dat heeft een lokale mensenrechtenorganisatie maandag gezegd.

De aanval was volgens mensenrechtenorganisatie Cepadho was het werk van de Ugandese militie ADF en vond zondag plaats, op zo’n zeventig kilometer van de stad Beni, in het noordoosten van het land. Alle slachtoffers waren burgers, aldus Cepadho. Het leger heeft troepen naar het gebied gestuurd.

De Alliantie van Democratische Krachten (ADF) werd in 1995 opgericht in Uganda, maar is vooral in Congo actief. Aanvallen van de beweging hebben de afgelopen jaren alleen al rondom Beni aan honderden burgers het leven gekost.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.