buitenland

EU dringt aan op wapenstilstand Syrië

20 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Rusland en de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad moeten hun aanvallen op gematigde oppositiegroepen in Syrië onmiddellijk stoppen. Die oproep deden de regeringsleiders en staatshoofden van de Europese Unie vrijdagnacht na overleg in Brussel.

De oproep lijkt aan dovemansoren gericht. Rusland gaf eerder op de dag aan dat de luchtaanvallen op de ,,terroristen’’ door moeten gaan. Het akkoord dat zeventien landen een week geleden in München sloten over een tijdelijke wapenstilstand blijft daarmee vooralsnog een wassen neus.

De aanvallen belemmeren humanitaire hulp aan onder meer de belegerde Syrische stad Aleppo en zorgen volgens de Europese leiders voor meer vluchtelingen. Ook zouden ze terreurorganisatie Islamitische Staat versterken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.