buitenland

Duits-Turkse hulpactie voor vluchtelingen

08 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP/DPA) – Duitsland en Turkije zetten per direct een gezamenlijke hulpactie op touw voor de tienduizenden vluchtelingen die zich aan de Turks-Syrische grens ophouden. Dat heeft de Turkse premier Ahmet Davutoglu maandag gezegd na besprekingen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Ankara.

Voor de hulpverlening worden Duitse en Turkse rampendiensten ingezet.

Merkel toonde zich ontzet over het ,,menselijke leed” dat de luchtaanvallen van Rusland en van de Syrische regeringsstrijdkrachten op de stad Aleppo veroorzaken. Zij benadrukte dat Rusland daarmee handelt in strijd met een resolutie van de VN-Veiligheidsraad tegen aanvallen op de burgerbevolking. Duitsland en Turkije staan erop dat Rusland zich aan deze resolutie houdt, zei Merkel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.