Doden en honderden gewonden na beving Taiwan

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

TAINAN (ANP) – Reddingswerkers blijven overlevenden onder het puin vandaan halen in de Taiwanese stad Tainan. Een krachtige aardbeving deed daar zaterdag onder meer een flatgebouw instorten. Minstens twaalf mensen, onder wie een baby van tien dagen, kwamen om het leven. Tientallen mensen worden nog vermist en de vrees is dat het dodental verder zal oplopen.

De meeste slachtoffers vielen in het ingestorte flatgebouw. In het gebouw woonden 256 mensen, maar de brandweer kon niet zeggen hoeveel van hen thuis waren op het moment van de beving. Op negen andere plekken in de stad zijn gebouwen ingestort. Vijf gebouwen raakten ernstig beschadigd en hellen gevaarlijk over. De brandweer meldde dat tot nog toe meer dan 220 mensen zijn gered en dat 115 gewonden naar ziekenhuizen zijn gebracht.

De beving in het zuiden van het Aziatische land deed zich relatief dicht aan de oppervlakte voor, op een diepte van ongeveer 10 kilometer. In Tainan wonen bijna 2 miljoen inwoners. De stad ligt slechts tientallen kilometers van het epicentrum. Hulpdiensten rukten massaal uit en het stadsbestuur vormde snel een rampenteam.

Taiwan valt binnen de zogenoemde Ring van Vuur. Dat is een enorm hoefijzervormig gebied rond de Grote Oceaan waar ondergronds veel seismologische activiteit is, met aardbevingen en vulkaanuitbarstingen tot gevolg. De Aziatische eilandstaat is vaker getroffen door zware bevingen. In 1999 kwamen zo’n 2400 mensen om het leven door een aardbeving met een kracht van 7,3.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.