buitenland

Doden door brandstichting na protest Bolivia

18 februari 2016Leestijd: 1 minuut

LA PAZ (ANP) – Zes Boliviaanse ambtenaren zijn om het leven gekomen nadat brand was gesticht in het kantoor van de burgemeester van El Alto, de tweede stad van het land. De brand volgde op een demonstratie van boze vaders die fatsoenlijke schoolgebouwen eisten voor hun kinderen. Politici van de socialistische regeringspartij en de oppositie ruzieën over de schuldvraag.

Burgemeester Soledad Chapeton vermoedt dat niet de demonstrerende vaders, maar aanhangers van haar voorganger achter de brand zitten, schreven media in het land woensdag. De vorige burgemeester van El Alto zit sinds vorig jaar vast vanwege een corruptieschandaal. Mogelijk zijn documenten die als bewijsmateriaal tegen hem konden dienen in vlammen opgegaan.

Een onderminister van de socialistische partij MAS insinueerde op zijn beurt dat de oppositie het vuur bewust heeft aangestoken.

Het zijn politiek gespannen tijden in Bolivia. De bevolking mag zondag naar de stembus om te beslissen of de socialistische president Evo Morales zich in 2019 verkiesbaar mag stellen voor een vierde termijn. De voormalige cocaboer leidt zijn land al sinds 2006.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.