buitenland

Dodelijke aanslag in zuidwesten Pakistan

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ISLAMABAD (ANP) – Bij een zelfmoordaanslag in het zuidwesten van Pakistan zijn zaterdag zeker tien mensen omgekomen. Zeker veertig mensen raakten gewond. Dat heeft de politie gezegd.

De aanslag vond plaats in Quetta, de provinciehoofdstad van Baluchistan. De dader blies zich op bij een rechtbank op het moment dat een paramilitair konvooi langsreed. Onder de doden zijn twee paramilitairen, de overigen waren burgers. Volgens de Pakistaanse televisie hebben de Taliban de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.