buitenland

Dode bij vechtpartij in Zweeds asielcentrum

13 februari 2016Leestijd: 1 minuut

LJUSNE (ANP) – Bij een vechtpartij in een asielcentrum in Ljusne aan de oostkust van Zweden is een dode gevallen, meldt de politie zaterdag. Volgens Zweedse media waren bij de vechtpartij vier bewoners betrokken en raakte het slachtoffer gewond door een scherp voorwerp.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Vorige maand werd in een Zweedse asielcentrum voor minderjarigen een 22-jarige medewerkster doodgestoken.

In Zweden kwamen vorig jaar 163.000 asielzoekers aan. Eind vorig jaar besloot de regering het opendeurbeleid los te laten en werden ook weer grens- en identiteitscontroles ingevoerd. De regering overweegt verdere maatregelen om de instroom te beperken als dat nodig mocht zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.