buitenland

Clooney op bezoek bij Merkel

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/DPA) – De Amerikaanse acteur George Clooney is vrijdagochtend bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel op bezoek geweest. Samen met zijn vrouw Amal en Ed Miliband, de vroegere minister van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië, werd hij door Merkel in Berlijn ontvangen.

De vier bespraken hoe niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) kunnen samenwerken met regeringen als het gaat om vluchtelingen en hoe mensen te betrekken bij de hulp, vertelde Merkel na afloop. De bewindsvrouw sprak van een ,,zeer goed gesprek”.

Clooney is in Berlijn vanwege het jaarlijkse filmfestival Berlinale.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.