buitenland

Bush helpt Bush tijdens campagne

16 februari 2016Leestijd: 1 minuut

CHARLESTON (ANP) – George W. Bush is maandag (lokale tijd) zijn broer Jeb te hulp gekomen. Tijdens een speech in de Amerikaanse staat South Carolina prees de oud-president zijn jongere broer, die fors achterloopt in de peilingen.

Jeb Bush wil namens de Republikeinen deelnemen aan de presidentsverkiezingen, maar stevent af op een vierde plaats bij de voorverkiezing in de staat. Zijn rivalen Donald Trump, Ted Cruz en Marco Rubio lijken volgens de peilingen meer kiezers achter zich te krijgen.

De 69-jarige George W. Bush haalde in zijn toespraak onder meer uit naar Donald Trump, zonder de miljardair bij naam te noemen. Hij benadrukte dat het land geen president nodig heeft die de woede en frustratie onder de bevolking versterkt.

,,De sterkste persoon is meestal niet de luidruchtigste persoon in de ruimte”, hield de oud-president zijn toehoorders voor. Het is de vraag of Jeb kan profiteren van de hulp van zijn oudere broer. George W. Bush is erg populair bij sommige Republikeinen, maar hij stond ook aan de basis van de omstreden Irakoorlog.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.