Australië biedt Assange consulaire bijstand

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

SYDNEY (ANP) – Australië heeft consulaire bijstand aangeboden aan Julian Assange. Minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop sprak daar deze week over met advocaten van de klokkenluider, die volgens een werkgroep van de VN al 3,5 jaar ,,arbitrair” zit opgesloten in de Ecuadoraanse ambassade in Londen.

,,Ik heb tegenover zijn advocaten herhaald dat ons aanbod van consulaire bijstand staat, mocht hij die nodig hebben”, liet Bishop zaterdag weten. De Australische advocaat van Assange, Jennifer Robinson, zei tegen de Sydney Morning Herald dat het gesprek met de minister positief was.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.