buitenland

Assad zegt heel Syrië te heroveren

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DAMASCUS (ANP) – De Syrische president Bashar al-Assad gaat naar eigen zeggen het hele land heroveren, maar dat kan lang gaan duren. Dit zei Assad tegen het Franse persbureau AFP.

Assad zei in het vraaggesprek donderdag in Damascus dat ,,zijn strijdkrachten zonder aarzeling heel Syrië zullen heroveren”, maar hij vreest dat dit ,,,door de rol van spelers uit de regio” waarschijnlijk tegen een hoge prijs wordt bereikt en erg veel tijd zal kosten. Assad is bijvoorbeeld bang voor een Turkse militaire interventie in zijn land.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.