Apollo 14-astronaut Edgar Mitchell overleden

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

WEST PALM BEACH (ANP) – De Amerikaanse astronaut Edgar Mitchell, de zesde mens die voet zette op de maan, is in een ziekenhuis in West Palm Beach overleden. Dat heeft zijn familie aan de Palm Beach Post laten weten. Hij was 85 jaar.

Mithchell maakte deel uit van de vlucht van Apollo 14 in 1971. In 2001 kwam hij in het nieuws toen hij de camera die hij meenam naar de maan overdroeg aan het Smithsonian National Air and Space Museum in Washington. Zijn vroegere werkgever deed hem daarop een proces aan de broek omdat hij de camera zou hebben ontvreemd. Mitchell sprak de beschuldigingen tegen en zei dat dankzij hem het toestel niet op de maan was achtergebleven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.