buitenland

Apart migratieoverleg met Turkije voor EU-top

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Een groep van zeker tien EU-landen houdt donderdag in Brussel vooroverleg met Turkije over de migratiecrisis. Ze doen dat voorafgaand aan de tweedaagse top van regeringsleiders en staatshoofden waar knopen moeten worden doorgehakt over het Britste eisenpakket voor het EU-lidmaatschap en de vluchtelingencrisis.

Onder anderen premier Mark Rutte en zijn Duitse en Franse ambtgenoten zijn vertegenwoordigd bij het aparte overleg waarvan Oostenrijk gastheer is, melden diplomatieke bronnen. Namens Turkije schuift premier Ahmet Davutoglu aan. Hoog op de agenda staat de aanzwellende migratiestroom als gevolg van de bombardementen op de Syrische stad Aleppo.

Het is niet het enige vooroverleg. EU-president Donald Tusk nodigt leiders van landen uit het westelijk deel van de Balkan om woensdagavond tijdens een diner de situatie rond grenzen en migratie in de regio te bespreken, bevestigt zijn woordvoerder. Ook Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, is daarbij aanwezig.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.