buitenland

Agent die jongen doodschoot eist vergoeding

07 februari 2016Leestijd: 1 minuut

CHICAGO (ANP) – Een Amerikaanse politieman eist een schadevergoeding van de nabestaanden van een negentienjarige jongeman die hij heeft doodgeschoten. De agent uit Chicago is volgens zijn advocaat ,,extreem getraumatiseerd” en eist 10 miljoen dollar (bijna 9 miljoen euro).

De agent stelt dat hij niet anders kon dan de trekker overhalen, omdat de jongen hem te lijf ging met een honkbalknuppel en hij vreesde voor zijn leven. Uit zelfverdediging vuurde de diender acht schoten af. Niet alleen zijn aanvaller kwam daardoor om het leven. Een van de kogels ging door het lichaam van de man heen en trof de 55-jarige buurvrouw fataal. Zij laat vijf kinderen achter.

,,Mijn cliënt voelt zich verschrikkelijk dat zij dood is door de acties waar hij toe werd gedwongen”, zei de advocaat tegen de Chicago Sun-Times. De raadsman van de nabestaanden van de negentienjarige reageerde tegenover de Chicago Tribune verbijsterd. ,,Nadat deze lafaard een tiener in zijn rug schoot, heeft hij het lef om hem aan te klagen? Dat is een nieuw dieptepunt voor de politie van Chicago.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.