Thuiswerken Premium Corner

Britse regering probeert ambtenaren naar kantoor te lokken

12 mei 2022Leestijd: 2 minuten

Waar thuiswerken in Nederland wordt gestimuleerd van overheidswege, probeert de Britse regering ambtenaren juist naar het kantoor te lokken, goedschiks dan wel kwaadschiks.

1. De coronacrisis was toch allang voorbij?

Ja en nee. Boris Johnson gooide in juli 2021 als eerste Europese ­leider alles open, maar na meer dan ­negen maanden is WFH – work from home, werk thuis – nog steeds populair. Vooral onder overheidspersoneel. Ambtenaren van graafschap Cambridgeshire kregen van hun bazen te horen dat ze niet hoeven te komen naar een gloednieuw kantoor dat 20 miljoen euro kostte. Veel huisartsen werken ook nog vanuit huis.

2. Waarom willen mensen niet naar kantoor?

Tijdens de lockdown was thuiswerken de norm en in veel gevallen beviel dat prima. Forenzen in de grote steden is bepaald geen pretje, met overvolle treinen. Zeker voor werknemers die met hun gezin buiten de stad wonen, is het een uitkomst. Niet alleen wat betreft de kwaliteit van het leven, maar ook financieel gezien. Want het reizen is duur, net als de kinderopvang.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.