In Islamabad Premium Corner

Hoe witter, hoe beter in Pakistan

18 juni 2020Leestijd: 2 minuten

In het overlijdensbericht van het Pakistaanse ­fotomodel Zara Abid, die onlangs omkwam bij een vliegtuigongeluk bij Karachi, schreef een collega hoe Zara tijdens haar carrière werd ­beschimpt om haar donkere huidskleur. Als een van de weinigen was zij geslaagd in de wereld van de lichtgekleurde modellen.

‘In Pakistan is het niet wit tegen zwart, maar lichtgekleurd tegen donkerbruin,’ legt modeontwerper Maya Zaman (26) uit. In het Pakistaanse subcontinent wordt wit geassocieerd met rijkdom en status. In drogisterijen zijn de schappen gevuld met crèmes om de huid te bleken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.