In Sjanghai Premium Corner

Afvalrevolutie pure noodzaak in Chinese steden

02 juli 2019Leestijd: 2 minuten

‘Scheiden jullie je afval al?’ De beveiliger van de woon-gemeenschap, de bao’an, trekt twee zware vuilnisbakken achter zich aan. Met een paar collega’s neemt hij een voorproefje op de nieuwe verordening. Ze verzamelen karton uit vuilbakken, het plastic gaat op een andere hoop. ‘Droog bij droog en nat bij nat,’ zegt de bao’an behulpzaam. ‘Het is wel zo makkelijk als je het thuis alvast scheidt.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.