In Teheran Premium Corner

Sluiers af en stiekem naar het stadion

03 mei 2019Leestijd: 10 minuten

De 30-jarige Iraanse Sahar Khodayari probeerde in maart een wedstrijd van haar favoriete voetbalclub Esteghlal bij te wonen. Dat mislukte en Khodayari riskeerde een celstraf van zes maanden. In een reactie daarop stak ze zichzelf begin september in brand. Lees hieronder een reportage over de strijd die in Iran gevoerd wordt over het dragen van de hoofddoek.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.