Europa Premium Corner

Frans-Nederlandse strijd past in eeuwenoude traditie

07 maart 2019Leestijd: 5 minuten

De Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) en premier Mark Rutte (VVD) zijn in een adembenemend gevecht om Europa verwikkeld. Deze strijd bestaat al sinds de Nederlanden zich tussen 1568 en 1648 onder het gezag van de Spaanse Habsburgers uit worstelden. Telkens willen Franse leiders Europa omturnen in één groot Frankrijk, terwijl de Nederlanders samenwerking tussen onafhankelijke landen wensen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.