Rusland-onderzoek

Trump bekent: zoon wilde informatie over Clinton

06 augustus 2018Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst toegegeven dat zijn zoon Donald Trump jr. in 2016 op zoek was naar belastende informatie over Hillary Clinton tijdens de ontmoeting met de Russische advocate Natalia Veselnitskaja.

‘Het was compleet legaal en gebeurt altijd in politieke campagnes,’ aldus Trump zondag op Twitter.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De president ontkende zondag dat hij met dit statement kwam vanwege berichten in The Washington Post en op CNN dat hij bang is dat zijn zoon in ‘juridische problemen’ verkeert.

Trump heeft steeds gezegd dat de ontmoeting tussen Donald jr. en de Russische advocate Natalia Veselnitskaja ging over het adopteren van Russische kinderen door Amerikanen. Ook heeft hij altijd volgehouden pas veel later te hebben gehoord over de bijeenkomst in de Trump Tower, die plaatsvond in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2016.

Trump jr. en anderen beweerden al langer dat de ontmoeting was bedoeld om belastende informatie te vinden over politieke tegenstanders. Vorige maand reageerde de president nog boos op de bewering dat hij vooraf was geïnformeerd over de omstreden ontmoeting van zijn zoon en Veselnitskaja.

Lees ook: Wie is toch Natalja Veselnitskaja, spil in Trump-affaire?

Onderzoek Robert Mueller

De speciaal aanklager Robert Mueller doet onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingsstrijd van 2016. Een deel van dat onderzoek is gericht op de ontmoeting tussen Donald Trump jr. en een groep Russen in de Trump Tower op 9 juni 2016.

In een e-mail van Trumps zoon die vorig jaar naar buiten kwam, valt te lezen dat hij enthousiast was over de ontmoeting, omdat de Russen mogelijk schadelijke informatie hadden over Clinton.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.