Londen Premium Corner

Ladies Bathing Pond op Hampstead Heath ook voor transvrouwen

31 juli 2018Leestijd: 2 minuten

‘WOMEN ONLY. Men not allowed beyond this point’. Decennialang bood deze tekst bij de ingang van de Ladies Bathing Pond op Hampstead Heath helderheid: deze zwemvijver in het Londense natuurgebied is exclusief het domein van vrouwen. Voor mannen is er de Men’s Bathing Pond, en wat verderop kunnen mensen gemengd badderen in de Mixed Bathing Pond. Maar nu transvrouwen in de damesvijver mogen zwemmen, is deze orde verstoord.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.