Azzam Tamimi Premium Corner

‘Hamas is bereid elke prijs te betalen’

08 mei 2018Leestijd: 4 minuten

In de Britse pers wordt Azzam Tamimi vaak versleten voor lid van Hamas. Vooral sinds hij op Trafalgar Square luidkeels fulmineerde tegen Israël, tussen demonstranten met Hamas-vlaggen en posters van de Iraanse leider Ruhollah Khomeini. Maar nee, lid is Tamimi nooit geweest. Wel zegt hij te sympathiseren met de Islamitische Bevrijdingsbeweging, waarvan ‘Hamas’ het Arabische acroniem is. ‘Hamas’ betekent letterlijk: enthousiasme.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.