Damascus Premium Corner

Als je niet wilt vechten voor Assad

24 april 2018

Mahmoud (19) uit Damascus zit in het voorlaatste jaar van zijn vervolgopleiding. Als hij is afgestudeerd, moet hij het leger in, dat nog altijd verbeten strijd voert met islamitisch-geïnspireerde oppositiegroepen. En daar is hij niet happig op. ‘In het leger ga je dood,’ zegt hij. En dus ziet hij maar één oplossing: het land uit.

Zijn broer Mostafa volgde hetzelfde pad. Eerst legaal naar Turkije, van daar met de boot naar Griekenland en via de Balkanroute naar Duitsland, dat toen nog ruimhartig Syriërs binnenliet. ‘Twee maanden lang had ik geen contact met hem,’ zegt moeder Ghada (58). Hij woont nu in Hamburg en werkt op een manege.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.