Rusland

Wilders in Moskou voor bezoek aan Doema

25 februari 2018

 PVV-leider Geert Wilders is in Moskou, waar hij een bezoek zal brengen aan de Doema, het Russische parlement. Dat valt op te maken uit tweets van de PVV-leider.

‘Vandaag aangekomen in het prachtige Moskou. Interessante politieke gesprekken hier volgende week,’ twitterde de fractievoorzitter zaterdag.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Elsevier Weekblad-redacteur Eric Vrijsen interviewde Wilders in november vorig jaar uitgebreid over zijn opvattingen over Rusland. Toen kondigde Wilders aan dat hij naar Rusland zou gaan om te laten zien dat hij niets heeft met de ‘hysterische Russofobie’ die volgens hem in Nederland heerst. ‘Rusland is geen vijand en dat moeten we er niet van maken,’ zei hij.

‘In plaats van kritiek uit te oefenen, moeten we beseffen dat Rusland onze bondgenoot is in de strijd tegen terrorisme en massa-immigratie vanuit Afrika. Zij hebben daar net zo veel mee te maken als wij. Ik benader Rusland serieus en vriendschappelijk,’ zei de PVV-leider.

Afleiden van wat echt belangrijk is

Politici die in Rusland een politieke tegenstander zien, willen daarmee volgens Wilders alleen maar afleiden van wat volgens hem echt belangrijk is, namelijk de strijd tegen de islam.

Eerder deze maand maakte Wilders via Twitter bekend dat hij een uitnodiging had gekregen van de Doema: ‘Het is tijd voor Realpolitiek ipv Russofobie!’

Elsevier Weekblad-redacteur Eric Vrijsen vergezelde Geert Wilders bij een bezoek aan de Russische ambassade in Nederland. Lees hier hoe dat verliep:Wilders zoekt toenadering tot Rusland

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.