Iran

Regering Iran: ‘Demonstranten zullen de prijs betalen’

31 december 2017Leestijd: 2 minuten

Bij demonstraties tegen de Iraanse regering zijn twee doden gevallen. Volgens de Iraanse politie is dit het werk van een terroristische organisatie. Maar de regering heeft ook niets op met ‘gewone’ demonstranten: ‘Zij zullen de prijs betalen.’

Dat zei de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Abdolrahman Rahmani Fazli zondagochtend, nadat een aantal dagen was gedemonstreerd tegen de Iraanse regering. Voor het eerst sinds 2009 is er op zo grote schaal geprotesteerd tegen het regime. ‘Zij die schade toebrengen aan publieke gebouwen, de orde verstoren en de wet breken, zullen daarvoor de prijs betalen,’ aldus de minister.

De demonstranten zijn boos op de regering omdat de economie niet aantrekt en de prijzen van levensmiddelen worden verhoogd. Iran heeft te kampen met internationale sancties, omdat het land een nucleair programma ontwikkelt. Autoriteiten zetten traangas in tegen betogers. Het aantal demonstranten neemt de afgelopen dagen toe. Zij schreeuwen leuzen als: ‘Dood aan Khamenei,’ de geestelijk leider van Iran.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Trump: ‘Wereld kijkt toe’

De regering van Iran moet de mensenrechten respecteren en zijn burgers toestaan om te demonstreren, vindt de Amerikaanse president Donald Trump. Naar aanleiding van hevige protesten vrijdagavond en daaropvolgende arrestaties, waarschuwt hij Iran: ‘De wereld kijkt toe.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.