Terreur

Turkije arresteert tientallen IS-verdachten

28 december 2017

De Turkse politie heeft 38 mensen aangehouden die banden zouden hebben met terreurorganisatie Islamitische Staat. Eenheden van de antiterreurpolitie vielen op diverse plaatsen huizen binnen in de noordwestelijke provincie Bursa.

Agenten gebruikten volgens staatspersbureau Anadolu stormrammen om deuren open te breken, waarna ze de panden doorzochten. De invallen voltrokken zich gelijktijdig. Diverse opgepakte verdachten hebben naar verluidt de Syrische nationaliteit.

Is verzoening tussen Nederland en Turkije aanstaande?

‘Zijlstra voert achter de schermen gesprekken met Turkije’

Veel jihad-gangers gebruiken Turkije om door te reizen naar Syrië of Irak. IS-strijders plegen met regelmaat bomaanslagen en gewapende aanvallen in Turkije.

Zo pleegde een vermeende IS-aanhanger afgelopen oudejaarsnacht een aanslag op een nachtclub in Istanbul. Daardoor kwamen 39 mensen om het leven en raakten vele tientallen personen gewond. De Turkse politie arresteerde later een Oezbeekse verdachte. De rechtszaak tegen de man en tientallen medeverdachten begon eerder deze maand.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.