Parijs

Aanhoudingen wegens aanslag op Charlie Hebdo

21 november 2017Leestijd: 1 minuut

De Franse politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op 7 januari 2015 in Parijs op het satirische weekblad Charlie Hebdo en op een supermarkt. De aanhoudingen waren op maandag en dinsdag.

Dat meldt de krant Le Parisien. De drie mannen zouden betrokken zijn geweest bij de levering van wapens aan de aanslagplegers. De arrestanten zijn tussen de 25 en 45 jaar oud.

Meer lezen over jihadisme? Lees dit artikel van Nikki Sterkenburg:

>> Laura H.: naïeve jihadbruid of uitgekookte terreurverdachte?

De aanslag op het blad op 7 januari werd gepleegd namens Al-Qa’ida door twee Algerijnse broers van 32 en 34 jaar. Ze drongen gemaskerd de redactieburelen van Charlie Hebdo binnen waar ze elf mensen doodschoten. Daarna vermoordden ze op straat een agent. Het duo stierf twee dagen later door politiekogels in het plaatsje Dammartin-en-Goële, onder de rook van Parijs, waar het naartoe was gevlucht.

Op 9 januari was, eveneens in Parijs, een gijzeling in de supermarkt Hyper Cacher. De gijzelnemer doodde vier mensen voor de politie hem doodschoot. Hij had een vrijgeleide willen afdwingen voor de toen nog levende twee aanslagplegers op Charlie Hebdo.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.