Terreur

Zat IS achter aanval op Egyptische moskee?

25 november 2017

Het dodental van de aanslag op een moskee vrijdag op het schiereiland Sinaï in Egypte is volgens staatsmedia opgelopen tot 305. De Egyptische luchtmacht heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse posten van militanten bestookt op het schiereiland als vergelding voor de bloedige aanslag.

De aanslag op de moskee in Bir-al-Abed is nog niet opgeëist. Justitie in Egypte liet zaterdag weten dat de aanvallers een vlag van Islamitische Staat (IS) bij zich hadden. Het ging om 25 tot 30 aanvallers.

De terroristen openden na het vrijdaggebed het vuur op gelovigen die op de vlucht sloegen nadat bij de moskee een bom was ontploft. Het was de bloedigste aanslag in Egypte in de moderne geschiedenis van het land.

Diverse stellingen verwoest

In het gebied vecht het Egyptische leger tegen militanten die banden hebben met IS. Die hadden het tot nu toe vooral gemunt op veiligheidstroepen en christenen.

Het leger meldde zaterdag dat door de luchtaanvallen diverse stellingen van militanten waren verwoest, maar concrete cijfers ontbraken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.