Kim Wall

Madsen doodde mogelijk meer vrouwen

10 oktober 2017

Peter Madsen, de Deense uitvinder die wordt verdacht van de moord op de Zweedse journalist Kim Wall, heeft mogelijk meer moorden gepleegd. De politie gaat oude zaken heropenen die overeenkomsten vertonen met die van Wall.

Delen van het lichaam van Wall werden eerder gevonden in zee. Wall verdween in augustus na een interview met Madsen in zijn zelfgebouwde onderzeeboot. Madsen verklaarde hierover dat de journalist een luik van 70 kilo op haar hoofd had gekregen en hij haar daarna een zeemansgraf gaf.

De politie gelooft dit niet. Onderzoek op het lichaam van Wall wijst uit dat ze zeker vijftien keer met een mes werd gestoken.

Japanse toerist

Zweedse en Deense rechercheurs gaan samenwerken bij het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van Madsen bij andere moorden. In het bijzonder kijken zij naar de onopgeloste moord op een 22-jarige Japanse toerist. Haar romp werd in 1986 gevonden in de haven van Kopenhagen.

In de Zweedse provincie Skåne zijn 120 zaken onopgelost. In een aantal daarvan gaat het om in stukken gesneden lichamen, meldt Bo Lundqvist, hoofd van de cold-case-afdeling. De politie onderzoekt of het DNA van Madsen een match met deze zaken oplevert.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.