Zweden

Hoofd journaliste Kim Wall gevonden

07 oktober 2017

De Deense politie heeft lichaamsdelen gevonden van de onder mysterieuze omstandigheden omgekomen Zweedse journalist Kim Wall. Het gaat om haar hoofd en benen.

Eerder werd de romp van de Zweedse journaliste gevonden. Duikbotenmaker Peter Madsen wordt verdacht van de moord op Kim Wall. Hij zou de stoffelijke resten in stukken hebben gesneden en in zee gegooid om de oorzaak en haar dood te verhullen.

Spoorloos na interview

Wall werd op 11 augustus als vermist opgegeven toen ze niet terugkwam van een interview met Madsen. Haar naakte romp werd twee weken later teruggevonden, in een baai bij Kopenhagen. Walls hoofd en ledematen waren vooralsnog spoorloos. Het lijkt erop dat haar lichaam in stukken is gehakt..

Arrestatie Madsen

De uitvinder Madsen werd 12 augustus gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van moord op de dertigjarige Wall. Hij heeft verklaard dat de journaliste aan boord van zijn duikboot is overleden toen ze een zwaar luik van de boot op haar hoofd kreeg.

Madsen verklaarde dat hij in paniek raakte en het lichaam van Wall overboord gooide. Volgens de politie is de gevonden schedel intact en zijn er geen breuken gevonden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.