Duitsland

Aanhouding na aanval met mes in München

21 oktober 2017Leestijd: 1 minuut

Op een plein in München zijn mensen gewond geraakt toen een man met een mes om zich heen begon te steken. Volgens de politie in de Duitse stad raakten vier mensen lichtgewond.

De dader is nog voortvluchtig, melden Duitse media.

Messensteker vluchtte weg op de fiets

De politie heeft omwonenden van het Rosenheimerplatz via Twitter opgeroepen binnen te blijven. Er is een signalement van de veertigjarige verdachte verspreid. Hij vluchtte weg op zijn fiets, draagt onder meer een groen trainingsjack en had een rugzak bij zich.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens de politie handelde de dader waarschijnlijk alleen. Agenten zijn een grote klopjacht op de man begonnen. Er is iemand opgepakt, al benadukt de politie dat nog niet zeker is dat de opgepakte verdachte de dader is. In heel de Zuid-Duitse stad waren sirenes te horen. Het Rosenheimerplatz ligt net buiten het oude centrum van München.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.