Duitsland Premium Corner

Politici die nazi-verleden vergoeilijken terug in Bondsdag

26 september 2017Leestijd: 4 minuten

Met zege van anti-immigratiepartij AfD keren ook politici die het nazi-verleden vergoelijken terug in Bondsdag. Het gaat stormen in Berlijn.

‘Denk ik aan Duitsland in de nacht, ben ik uit mijn slaap gebracht,’ dichtte de grote Heinrich Heine ruim anderhalve eeuw geleden. Voor de Duitsers is deze situatie weer actueel. Want met bijna honderd volksvertegenwoordigers komt de nationalistische Alternative für Deutschland (AfD) in de nieuwe Bondsdag. Daarmee vormt de verrassend grote fractie, vooral gekozen door Oost-Duitse mannen, de meest radicale oppositie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.