Terrorisme

Steekpartij Finland mogelijk terroristische aanslag

19 augustus 2017

De steekpartij in de Finse stad Turku is mogelijk een terroristische aanslag. Een achttienjarige Marokkaan stak twee Finnen dood en verwondde acht mensen met een mes. Hij werd in zijn been geschoten en overmeesterd. De Finse autoriteiten doen onderzoek naar een terroristisch motief.

De jonge man viel passanten aan op klaarlichte dag, op een plein in de Finse stad Turku. Hij is gearresteerd. Finse media melden dat zeker twee personen zijn overleden. Acht slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, een aantal verkeert in kritieke toestand.

Gisteravond deed de Finse politie een inval in een appartement in Turku. Daarbij werden vier mensen gearresteerd. De veiligheidsmaatregelen in Finland zijn na de aanval verscherpt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.