Migratie

Griekse taferelen aan de Spaanse kust?

11 augustus 2017Leestijd: 1 minuut

Spanje heeft in de eerste helft van 2017 een recordaantal migranten zien toestromen vanuit de Middellandse Zee. Het aantal migranten dat de Spaanse kust bereikt in een bootje, kan het aantal migranten overstijgen dat in Griekenland aankomt.

De eerste helft van 2017 kwamen er bijna 12.000 migranten aan op Spaans grondgebied. Over het gehele jaar 2016 waren het er 13.000. In Griekenland kwamen tot dusver in 2017 rond 13.700 migranten aan. De migranten komen veelal uit West-Afrika, en willen de Libische kust mijden. Dat meldt het Franse dagblad Le Figaro.

‘We denken dat de toestroom naar Spanje te wijten is aan het idee dat een overtocht van Marokko naar Spanje veilig is,’ zegt Joel Millman, woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). ‘Het is goed mogelijk dat Spanje dit jaar een grotere toestroom van migranten krijgt dan Griekenland. Als dat gebeurt, is dat een belangrijke ontwikkeling.’

Migranten meren aan bij badplaats

Woensdag spoelde een boot met tientallen vluchtelingen aan op de Spaanse kust, op een strand vol badgasten. Het strand ligt in de buurt van de Straat van Gibraltar, waar de Middellandse Zee op zijn smalst is.

Op 1 augustus slaagden 200 migranten erin om de Spaanse enclave Ceuta te bereiken. Ceuta ligt op het Afrikaanse continent.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.