Hamburg

Politie doorzoekt azc na steekpartij in supermarkt

29 juli 2017

Na een aanval met een mes in een supermarkt in Hamburg heeft de Duitse politie een asielzoekerscentrum in de wijk Langenhorn doorzocht. Daar zou de messensteker hebben verbleven. Dit tot woede van de Hamburgse burgemeester Olaf Scholz.

De dader is een 26-jarige man uit de Verenigde Arabische Emiraten, die bekendstond als islamist, meldt de krant Tagesspiegel zaterdagochtend.

Daarnaast zou hij kampen met ‘persoonlijke problemen’,  zoals drugsgebruik.

‘Motief onduidelijk’

Hij doodde vrijdag in de supermarkt een vijftigjarige vrouw en verwondde zes anderen. Volgens de politie is zijn motief onduidelijk. Ook wil de politie nog niets zeggen over de resultaten van de doorzoeking van het azc.

Vrijdag verscheen het bericht dat de dader tijdens de steekpartij ‘Allahu Akbar’ zou hebben geroepen, maar dat wil de politie niet bevestigen. De politie sluit niet uit dat het om een terroristische aanval gaat.

De aanval was vrijdagmiddag in een Edeka-supermarkt in de wijk Barmbek, aan de noordkant van het centrum van de Duitse havenstad. De man stak daar willekeurig in op passanten met een keukenmes, en sloeg vervolgens op de vlucht. Burgers achtervolgden hem en wisten hem te overmeesteren.

Burgemeester Hamburg is boos

De man had het land eigenlijk al moeten verlaten, maar hij kon niet worden uitgezet omdat hij geen papieren had, verklaarde burgemeester Olaf Scholz (SPD) van Hamburg. Scholz zei dat het hem heel boos maakt. ‘Dat deze dader blijkbaar iemand is die bij ons in Duitsland bescherming zoekt en dan zijn haat tegen ons richt’.

De politie van Hamburg en de Hamburgse Senator Andy Grote geven rond het middaguur een persconferentie.

 

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.