Hamburg

Man steekt willekeurig in op mensen in supermarkt

28 juli 2017Leestijd: 1 minuut

Een man heeft vrijdagmiddag in een supermarkt in de Duitse stad Hamburg met een mes willekeurige voorbijgangers verwond. Er is zeker een dode gevallen, en verschillende gewonden.

De dader is gearresteerd, meldt de Duitse krant Bild.

Allahu Akbar

Het gebeurde in een Edeka-supermarkt in de wijk Barmbek, aan de noordelijke kant van het centrum van de Duitse havenstad. Het gebied rondom de supermarkt is afgezet.

Volgens de politie is er sprake van één dader, een 26-jarige man uit de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn motief is nog niet bekend, als wist Bild te melden dat hij tijdens zijn daad ‘Allahu Akbar’ (Allah is groot, red.) schreeuwde.

De Duitse politie staat op scherp, sinds een reeks aan islamitische terreuraanslagen in het land. De beruchtste daarvan is de aanval met een vrachtwagen op de kerstmarkt in Berlijn, afgelopen december. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven en raakten er tientallen gewond.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.