Afrikaanse migranten slaan op elkaar in met stenen en stokken in Calais

02 juli 2017Leestijd: 1 minuut
Archiefbeeld van politie die migranten in Calais aanhoudt - Foto: AFP

Weer geweld tussen migranten in de Franse havenstad Calais. Ruim 100 migranten gingen zaterdag met elkaar op de vuist, waarbij tenminste zestien mensen gewond zijn geraakt.

Volgens de lokale autoriteiten was de vechtpartij het resultaat van een conflict tussen Ethiopiërs en Eritreeërs.

Vechtpartij bij voedselbank

De migranten sloegen op elkaar in met onder meer stokken en stenen. Zestien van hen werden in het ziekenhuis opgenomen vanwege hun verwondingen. Ook werden drie Eritreeërs opgepakt.

Vrijdag was er ook al sprake van een vechtpartij tussen dezelfde groepen. Dit gebeurde bij de lokale voedselbank. Daarbij raakten negen mensen gewond.

Ontruiming van de Jungle

Het beruchte migrantenkamp ‘De Jungle’ in Calais werd vorig jaar ontruimd. In het geïmproviseerde tentenkamp zaten op dat moment zo’n 7.000 migranten, veelal afkomstig uit veilige landen, die via het Kanaal de oversteek naar Groot-Brittannië hoopten te maken. Het kamp was vaak het toneel van geweld en rellen. Ook hadden vrachtwagenchauffeurs last van migranten, die hen dikwijls bedreigden of als verstekeling mee aan boord probeerden te gaan naar Groot-Brittannië.

De autoriteiten zaten al jaren met de handen in het haar, en besloten het kamp in oktober vorig jaar te ontruimen. Toch kampt Calais nog altijd met een groot aantal migranten: in en om het havenstadje zouden zich nu nog altijd zo’n 400-600 migranten bevinden.