Midden-Oosten Premium Corner

Wat Nederland van Israël kan leren

15 juni 2017Leestijd: 16 minuten

Achter het negatieve imago schuilt een innovatief land, dat soms verbazingwekkend slimme oplossingen heeft voor problemen waarmee veel westerse landen worstelen. Voorbeeldland Israël in zeven punten.

Natuurlijk, de meeste Nederlanders beseffen heus wel dat Israël wat betreft technologische ontwikkeling, democratie, welvaart en burgervrijheden ver uitsteekt boven de buurlanden in het Midden-Oosten. Maar nieuws over Israël wordt nu eenmaal gedomineerd door conflicten: met de Arabische buren, met de Palestijnen, met de eigen Arabische bevolking en met westerse critici.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.