Terreur

Trump geeft burgemeester Londen veeg uit de pan

04 juni 2017Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse president Donald Trump laat weer eens flink van zich horen op Twitter. Hij haalde na de dubbele aanslag in Londen flink uit naar de burgemeester.

Sadiq Khan, de islamitische burgemeester van Londen, twitterde na de aanslagen dat de inwoners van Londen niet moesten worden gealarmeerd door de verhoogde aanwezigheid van gewapende agenten.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verontwaardiging

Het was voor Trump aanleiding om er met gestrekt been in te gaan. Hij verborg zijn verontwaardiging allerminst: ‘Zeven doden en 48 gewonden en de burgemeester van Londen zegt dat er geen reden voor paniek is.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Trump citeerde slechts een deel van de tweet van Khan. De Amerikaanse president liet de melding van aanwezigheid van gewapende agenten weg. Trump riep op te stoppen met de ‘politieke correctheid’. Ook greep hij de aanslagen aan om te pleiten voor de invoering van zijn veelbesproken inreisverbod voor inwoners uit overwegend islamitische landen. Dat inreisverbod stuit op weerstand van rechters in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse president kreeg overigens bijval van de Britse ex-UKIP-leider Nigel Farage – met wie hij tijdens zijn verkiezingscampagne op het podium stond. Farage vindt het goed dat Trump de ‘politieke correctheid’ laakt. ‘Graag had ik iets anders uit de mond van deze moslimburgemeester gehoord,’ zei Farage, namelijk ‘dat we al die radicalen uit de moskeeën verdrijven en een einde maken aan het extremisme in onze scholen’. De Britse premier Theresa May was wat dat betreft duidelijker. Ze sprak in een verklaring dat de Britten te tolerant zijn geweest voor de radicale islam: ‘Genoeg is genoeg!’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.