buitenland

Ons Parijs: hoe de stad bezoekers betovert

02 juni 2017Leestijd: 1 minuut

Lang voordat het woord ‘stedentrip’ bestond, ging je ‘een paar dagen naar Parijs’. En dat is nog steeds zo. De Franse hoofdstad weet haar bezoekers nog altijd te betoveren.

Gebouwen op maat, pleinen in de juiste proporties, alsof een enkele hand de stad heeft ontworpen. De machtige Seine die de stad niet verdeelt maar juist verbindt. Alles klopt. En al mag Parijs misschien niet meer de hipste reisbestemming zijn, ze blijft de meest romantische.

In deze speciale editie Ons Parijs belicht de redactie van Elsevier Weekblad de vele relaties die er in de loop van de tijd zijn geweest tussen Nederland en de hoofdstad van Frankrijk.

Met onder meer:

  • Beschouwingen van Jan Brusse, Remco Campert en Hugo Camps
  • Parijs als magneet voor Nederlandse kunstenaars en schrijvers
  • Culinaire renaissance: de neobistro
  • Historie: de diplomatieke contacten
  • Op bezoek in stadspaleis Hôtel d’Avaray, residentie van de Nederlandse ambassadeur
  • Jonge Nederlanders over hun eigen bedrijf in Parijs

Deze rijk geïllustreerde uitgave telt 100 pagina’s en kost € 8,95. Te bestellen via www.elsevierweekblad.nl/onsparijs of via telefoonnummer 085-8888151. Ook te koop in de boeken- en tijdschriftenhandel.spe-parijs-cover-002

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.