Migratie Premium Corner

Hoe stroom Afrikaanse migranten in Niger wordt gestopt

23 juni 2017Leestijd: 5 minuten

In de woestijn ten zuiden van het chaotische Libië, droogt door miljoenen uit Brussel de stroom illegale migranten uit Afrika op. Mensensmokkelaars worden aangepakt, migranten raken ontmoedigd. ‘Ik raad iedereen aan de reis niet te maken.’

Op het politiebureau van Agadez, in het noorden van Niger, zit een gearresteerde Senegalees in de ochtendzon. Hij is op blote voeten, zijn schoenen zijn weg. Gehuld in een dikke jas probeert hij op temperatuur te komen, want de nachten in de Sahara zijn koud. ‘Samen met zo’n twintig anderen probeerde hij illegaal naar Libië te reizen,’ zegt inspecteur Loko Tayyab (45). ‘Een politie-patrouille heeft de auto onderschept in de woestijn.’ Tayyab vertelt dat de arrestanten later vandaag worden overgedragen aan de IOM (Internationale Organisatie van Migratie). ‘Die gaat ervoor zorgen dat ze terug kunnen naar huis.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.