Colombia

ELN: ‘Derk Bolt en cameraman vrijgelaten’

23 juni 2017

Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn vrijdag vrijgelaten. Dat meldt de Colombiaanse guerrillabeweging ELN, die de twee sinds zaterdag vasthield, op Twitter. Ze zouden in goede conditie zijn, aldus de tweet.

De Colombiaanse radiozender RCN meldde de vrijlating van de twee ook.

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kon de vrijlating van de twee nog niet direct bevestigen.

Details over waar de twee werden vastgehouden, waar ze nu zijn of waar ze naar toe worden gebracht zijn niet naar buiten gebracht.

Marxistische groepering

De guerrillagroep ELN (Ejército de Liberación Nacional), vrij vertaald het Nationaal Bevrijdingsleger, is een marxistische groepering die de Colombiaanse regering omver wil werpen.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

In tegenstelling tot hun voormalige bondgenoot FARC hebben zij hun wapens niet ingeleverd. Vorig jaar ontvoerde dezelfde beweging drie journalisten, onder wie een Spanjaard en een Colombiaan. Binnen enkele dagen werden die weer vrijgelaten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.