buitenland Premium Corner

Vechtlust voor een verenigd Ierland is wel verdwenen

03 mei 2017Leestijd: 2 minuten

Zelfs de busrit naar de Noord-Ierse stad verraadt de oude politieke verdeeldheid van de stad: ‘Next stop: Derry/Londonderry,’ klinkt het. De protestantse Loyalisten, die zich verbonden voelen met het Verenigd Koninkrijk, noemen de stad Londonderry, de katholieke Republikeinen – die een verenigd Ierland willen – nemen de verwijzing naar de Britse hoofdstad liever niet in de mond.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.