buitenland

CNN ligt in de clinch met Trump over zijn ‘bedrieglijke’ reclamespot

03 mei 2017Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse nieuwszender CNN weigert een reclamespot van de Amerikaanse president Donald Trump uit te zenden. Daarin viert Trump het succes van zijn eerste honderd dagen als president en haalt hij als vanouds uit naar mainstream-media als CNN, die volgens Trump fake news brengen.

In het spotje is te zien hoe Trump na zijn inauguratie in januari zijn eerste presidentiële decreten tekent en hoe Neil Gorsuch wordt beëdigd als nieuwe rechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Vervolgens gaat het over de meer dan 500.000 banen die zijn gecreëerd en over de ‘grootste belastingverlaging in de geschiedenis’. ‘Je zou dit niet weten als je naar het nieuws hebt gekeken,’ klinkt het in de spot, terwijl een groep journalisten, onder wie CNN-presentator Wolf Blitzer, in beeld verschijnt. Intussen komt Trumps favoriete term ‘fake news’ in grote letters voorbij.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

‘Het is een onwaar spotje’

De Amerikaanse nieuwszender weigert het spotje uit te zenden. ‘Mainstream-media zenden geen nepnieuws uit en daarom is het een bedrieglijk spotje,’ twittert CNN. De zender wil het alleen uitzenden als het gewraakte fragment eruit wordt geknipt. ‘Dat zijn de feiten,’ aldus CNN, die wel vaker onder vuur ligt van de Amerikaanse president.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het Trump-kamp vindt het een schande dat CNN ‘de positieve boodschap’ die president Trump met het land wil delen, niet uitzendt en beschuldigt de Amerikaanse nieuwszender van het blokkeren van de vrije meningsuiting.

Lees deze blog van Afshin Ellian: ‘CNN is medeplichtig aan karaktermoord op Trump’ Foto www.marcobakker.com

Michael Glassner, een hooggeplaatste functionaris in Trumps campagneteam, spreekt zelfs van censuur. Gelukkig, zegt hij, kennen de loyale aanhangers van de Amerikaanse president de waarheid: dat ‘de mainstream media misleiden en bedriegen’.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.