buitenland

Selectie Borussia Dortmund was ‘doelwit bomaanslag’ bij spelersbus

11 april 2017

Bij de spelersbus van de voetbalclub Borussia Dortmund heeft een explosie plaatsgehad. Voor de Duitse voetbalclub staat dinsdagavond een Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco gepland.

Duitse media spreken van drie explosies en Borussia Dortmund zegt dat het om een bom gaat. Een speler – de Spaanse verdediger Marc Bartra – is gewond geraakt, bevestigt de club. Bartra is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft een aantal kleine snijwonden opgelopen en verkeert in shock.

Gerichte aanslag

De andere spelers zijn in veiligheid gebracht. Momenteel is geen sprake van een dreiging rond het stadion van Dortmund, Signal Iduna Park, waar de teams dinsdag de kwartfinale van de Champions League zouden spelen. Wel heeft de politie ‘iets gevonden’, melden Duitse media. Met drones wordt de omgeving rond het stadion naar verluidt onderzocht.

De autoriteiten gaan uit van een gerichte aanval op het team van Dortmund. Er is een brief gevonden op het terrein, maar over de authenticiteit wil de politie nog niet kwijt.

Solidariteit

De wedstrijd is afgelast. Dortmund meldt op Twitter dat de wedstrijd is verplaatst naar woensdag. De supporters van Monaco in het stadion scandeerden na de explosie ‘Dortmund, Dortmund’, om de thuisclub een hart onder de riem te steken. Uiteindelijk werden alle fans uit het stadion geleid.

Ondertussen laat ook Borussia Dortmund solidariteit zien met de tegenstander: de club roept inwoners van de Duitse stad op extra slaapruimte aan te bieden aan Monaco-fans die niet van plan waren in Dortmund te blijven. #Bedforawayfans luidt de hashtag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.